tisdag 22 januari 2008

Vi tycker om majs. Allihopa.

Jag tänkte skriva historien om varför bloggen heter som den gör. Och varför du ibland kan få frasen ”Tycker du om majs eller?!” slängd i ansiktet mitt i en konversation. Och varför du egentligen inte ska ta åt dig så mycket, eftersom vi alla som kastar den omkring oss, gör det i all välmening. För det började en dag i matsalen, en dag för länge, länge sedan…

Det var nog en fin dag, låt oss säga torsdag, och lunch skulle förtäras i matsalen. (Observera att det här äger rum innan indierna har satt sina vänliga själar i våra liv och vår matsal. Hur klarade vi oss?) Allt var som vanligt, alla hämtade sin mat och slog sig ned vid bordet vi omsorgsfullt valt. Till historien hör kanske att folk inte är så bra på att få med sig allt på en gång, så många ställde ned sin tallrik för att sen gå och hämta dricka. Anna kom till bordet och på sin tallrik hade hon mat och sallad. Men ingen majs. Någon frågar då; tycker du inte om majs, och Anna svarar att nej, det gör jag inte. Nästa person som kommer tillbaka till bordet efter att ha hämtat något att dricka, frågar samma sak. Detta upprepas ett antal gånger tills alla som sitter vid bordet i princip frågat Anna samma fråga… Utan att vara medveten om att någon annan frågat detsamma innan.

Så om någon frågar dig om du tycker om majs är det inte för att personen undrar det, utan mest för att påpeka att du upprepat dig lite för många gånger. Helt i välmening.

(Tilläggas bör väl kanske att denna fras delvis ersatts med ”Har du väst på dig?”, då den frasen var med om ungefär samma sak. Det var Oliver som hade eller inte hade väst på sig. Jag minns inte. Jag var inte där.)

5 kommentarer:

Kompis sa...

Väst-grejen kommer väl i från att oliver pia och felicia hade väst på sig alla tre samma dag?

Kompis sa...

/ Kompis Anna :)

Anonym sa...

helt korrekt anna ;) jag, oliver och felicia var så otroligt söta den dagen, minns ni det?

Anonym sa...

åh ja, det var en vacker dag.. som ett litet gulligt trillingpar såg ni ut :)

Unknown sa...

Kan vi inte upprepa det på treat på måndag? Pretty pretty please ;)